Alles in energie

Tijdens NLP coaching en opstellingen werkt Motyf onder andere vanuit het principe dat alles in en om ons heen energie is.

 

Vanuit de natuurkunde zegt men al langer; alles is energie. Onze cellen bestaan uit moleculen en deze zijn weer opgebouwd uit atomen die op elkaar botsen met, juist ja, energie. Energie stroomt van plus naar min en is altijd in beweging. En energie geeft altijd een reactie want actie is reactie.

De meeste mensen kunnen deze energie niet zien, maar toch zijn er veel manieren waarop je een energieveld kan waarnemen. Denk maar aan iemand met veel "uitstraling" of "charisma". Iemand die het gevoel heeft de hele wereld aan te kunnen, straalt dit letterlijk ook uit. Ook "negatieve" emoties komen tot uitdrukking in je energieveld; als je collega zich ergens zorgen over maakt, heb je meestal wel door dat er iets is.

Voel zelf maar eens het verschil wanneer je boos bent, verdrietig of juist heel blij. Emoties en gedachten zijn energie waarbij je energieveld en fysieke lichaam een geheel zijn, één energiesysteem.

 

Een onderdrukte emotie of gedachte kan een energetische blokkade vormen, maar ook ervaringen van vroeger kunnen een verstopping geven in je energiesysteem. Doordat de energie niet soepel kan doorstromen ontstaan er spanningen en als gevolg hiervan kun je lichamelijk klachten krijgen zoals vermoeidheid of stressklachten.

 

Door je bewust te worden van je diepste verlangen, te achterhalen wat mogelijke hindernissen zijn en te bepalen welke hulpbronnen je kunt aanboren, krijg je inzicht in het proces en kun je het bewust gaan sturen.

Je energie gaat weer stromen.

 

 

Motyf   Schependomlaan 17e   Nijmegen   E:  info@motyf.nl   T: 06 48 85 37 33 aangesloten bij: Ergotherapie Nederland