Bewustwording

Motyf staat voor Ergotherapie en bewustwording. Waarom nou bewustwording en wat betekent dat precies?

Volgens de van Dale betekent bewustwording: “het inzicht krijgen in een situatie” en inzicht gaat over beseffen, kijk hebben op een zaak of situatie.

We zijn gewend veel, zo niet alles, op de automatische piloot te doen. Zonder er bij stil te staan doen we onze dagelijkse activiteiten, gaan we naar onze afspraken, zorgen we voor onze naasten en doen we wat we moeten doen. Soms worden we stilgezet door een gebeurtenis; een dierbare overlijdt, je wordt ziek of krijgt een ongeluk. Vaak grote en ingrijpende momenten.

Het is dan belangrijk om je bewust te worden van het moment. Je te realiseren wat er gebeurt en wat dit voor jou betekent. Soms kun je dit ook doen zonder dat er een aangrijpende gebeurtenis plaats vindt.

Je kan namelijk pas iets veranderen aan een situatie of gevoel als je je er bewust van bent. Als je je bewust wordt van jouw emoties, jouw gedachten en de manier waarop je bent gevormd, kun je er actief mee aan de slag. Je kunt keuzes gaan maken en eventueel een andere richting bepalen.

 

Of dit nu gaat over het kiezen van een andere rolstoel, ander werk of een andere levenspad, Motyf kan je helpen in het proces van bewustwording. Samen gaan we op zoek naar het inzicht zodat je keuzes kunt maken die voor jou de juiste zijn.

Motyf Schependomlaan 17e Nijmegen
E: info@motyf.nl
T: 06 48 85 37 33
aangesloten bij: Ergotherapie Nederland