Chronische ziekte of handicap

Het krijgen van een ziekte of handicap kan een reden zijn dat je (gedwongen) stil staat bij jezelf en jouw omgeving. Het is dan zinvol om de tijd te nemen om opnieuw de juiste weg te zoeken. Door beperkingen in je mogelijkheden kun je gedwongen worden keuzes te maken. Oude vertrouwde rollen en gewoontes kunnen niet meer hetzelfde blijven. Je toekomstbeeld moet misschien worden bijgesteld. Hierbij kan je heftige emoties voelen, zoals boosheid en verdriet. 

 

Soms merk je tijdens de revalidatie al dat je het moeilijk vindt om de nieuwe situatie te accepteren. Of juist aan het einde ervaar je dat thuis alles zo anders is dan je gewend bent. Of je merkt dat je minder kunt omdat je een progressieve ziekte hebt.

Ook de direct betrokkenen, zoals partner of kinderen, lopen tegen praktische zaken en emoties aan in deze situatie. Iedereen moet wennen.

 

Motyf biedt nazorg en begeleiding na de intensieve behandelfase in het ziekenhuis of revalidatiecentrum en bij het verloop van een progressieve ziekte. Aan de cliënt, maar ook aan de direct betrokkenen.

Motyf Schependomlaan 17e Nijmegen
E: info@motyf.nl
T: 06 48 85 37 33
aangesloten bij: Ergotherapie Nederland