Alles in energie

Tijdens NLP coaching en opstellingen werkt Motyf onder andere vanuit het principe dat alles in en om ons heen energie is.

 

Vanuit de natuurkunde zegt men al langer; alles is energie. Onze cellen bestaan uit moleculen en deze zijn weer opgebouwd uit atomen die op elkaar botsen met, juist ja, energie. Energie stroomt van plus naar min en is altijd in beweging. En energie geeft altijd een reactie want actie is reactie.

De meeste mensen kunnen deze energie niet zien, maar toch zijn er veel manieren waarop je een energieveld kan waarnemen. Denk maar aan iemand met veel "uitstraling" of "charisma". Iemand die het gevoel heeft de hele wereld aan te kunnen, straalt dit letterlijk ook uit. Ook "negatieve" emoties komen tot uitdrukking in je energieveld; als je collega zich ergens zorgen over maakt, heb je meestal wel door dat er iets is.

Voel zelf maar eens het verschil wanneer je boos bent, verdrietig of juist heel blij. Emoties en gedachten zijn energie waarbij je energieveld en fysieke lichaam een geheel zijn, één energiesysteem.

 

Als je niet lekker in je vel zit, kan de energie niet soepel stromen en ontstaan er spanningen. Je kunt dan lichamelijk klachten krijgen zoals vermoeidheid of stressklachten zoals gespannen spieren in de nek en schouders.

Ook kunnen prikkels (geluiden, bewegingen) harder binnen komen waardoor je hoofdpijn krijgt of duizelig wordt. Je kan hier heel moe van worden.

 

Door je bewust te worden van je diepste verlangen, te achterhalen wat mogelijke hindernissen zijn en te bepalen welke hulpbronnen je kunt aanboren, krijg je inzicht in het proces en kun je het bewust gaan sturen.

Je energie gaat weer stromen, je gaat stralen.

 

 

Motyf   Schependomlaan 17e   Nijmegen   E:  info@motyf.nl   T: 06 48 85 37 33 aangesloten bij: Ergotherapie Nederland