Mantelzorg en/of partner

Ziekte of een handicap kan ingrijpende gevolgen hebben voor de hele omgeving, niet alleen voor de patiënt zelf. Een lichamelijke beperking heeft invloed op het dagelijks leven van iedereen die hierbij betrokken is. Dan hebben we het ook over de minder zichtbare beperkingen zoals een cognitieve of geestelijke verandering. 

 

Mantelzorg

Als partner of familielid kan je de neiging hebben om jezelf weg te cijferen in het belang van de getroffene. Voor veel mantelzorgers is het moeilijk om hun eigen grenzen te stellen waardoor ze overbelast dreigen te raken.

 

Bij Motyf leer je een balans te vinden tussen het zorgen voor jezelf en de ander. Je staat stil bij je eigen wensen en behoeften en hoe je dit in het dagelijks leven kunt toepassen. Je voelt je eigen kracht waarvan uit je de keuze hebt om “nee” te kunnen zeggen, met respect voor de ander.

 

Partner en familie

Of je nu wel of niet de zorg op je neemt voor een partner of familielid, de veranderingen die ontstaan kunnen enorme spanningen geven. Iedereen moet leren omgaan met de nieuwe situatie.

 

Bij Motyf vind je een gesprekspartner die weet wat het veranderingsproces van ziekte of handicap betekent waardoor je niets hoeft uit te leggen. Samen ga je op zoek naar jouw plek in het geheel. Wat betekent deze verandering voor jouw leven en toekomst?  Dit helpt je in het acceptatieproces waardoor je met een open en eerlijke blik naar de situatie kan kijken.

Motyf   Schependomlaan 17e   Nijmegen   E:  info@motyf.nl   T: 06 48 85 37 33 aangesloten bij: Ergotherapie Nederland