Keuzes in mijn werk (Jan 24 jaar)

Al tijdens mijn studie had ik periodes dat ik erg moe was en veel hoofdpijn had. Soms zag ik ook niet helemaal goed. Een griepje dacht ik steeds, want na een paar weken ging het vaak weer beter.

Mijn eerste baan was super leuk, maar ook erg stressvol. En in diezelfde periode ging ik op mezelf wonen. En weer kreeg ik klachten; niet alleen wazig zien, maar ook tintelingen in mijn rechterarm. Uiteindelijk ben ik via de huisarts bij de neuroloog in het CWZ terecht gekomen en daar is de diagnose MS vastgesteld. Een enorme klap.

Door het MS centrum ben ik naar Yvon verwezen en samen hebben we gekeken naar wat MS in mijn dagelijks leven betekent; hoe verdeel ik mijn energie en hoe houd ik energie over voor mijn hobbies?

Ik bleek nogal sterke overtuigingen te hebben dat je als man fulltime moet werken, moet sporten, met je vrienden in de kroeg moet hangen en ook best je eigen huishouden moet kunnen doen. Dit brak mij op en samen hebben we deze gedachtes onderzocht.

Ik ben me bewust geworden dat het ook anders kan (en mag!) en dit heeft mij geholpen om keuzes te maken. Ik werk nu 24 uur en kan op mijn vrije dagen bijkomen en ook nog wat leuks voor mezelf doen. Met een fysiotherapeut van het MS netwerk heb ik het sporten weer opgepakt.

Hoewel ik natuurlijk de nodige zorgen heb over de toekomst, is mijn MS op dit moment geen groot issue meer. Ik heb grip op mijn leven en ben blij met mijn keuzes.

 

< Terug naar praktijkverhalen

Motyf Schependomlaan 17e Nijmegen
E: info@motyf.nl
T: 06 48 85 37 33
aangesloten bij: Ergotherapie Nederland