Therapievormen

Ergotherapie

Dit is een holistische therapie waarbij niet alleen gekeken wordt naar de beperkingen, maar met name naar de mogelijkheden van de mens. Hierbij wordt duidelijk rekening gehouden met de wensen en gewoonten van een individu.
Als ergotherapeut geeft Yvon revalidatie aan huis, bekijkt met u de energieverdeling gedurende de dag, geeft tips en adviezen op het gebied van ergonomie en begeleidt aanvraagprocedures van voorzieningen.
NLP coaching

Neuro Linguïstisch Programmeren gaat ervan uit dat ons gedrag bepaald wordt door overtuigingen, voorgeprogrameerde stappen en onbewuste reacties. Door gerichte gesprekken en technieken kun je op een effectieve manier veranderingen bewerkstelligen. De kracht van NLP ligt, naast het in kaart brengen van jouw ideaal of doel, vooral in het bewust worden en het bepalen van de weg om dit doel te bereiken.

Opstellingen
Bedacht en ontwikkeld door Bert Hellinger, worden opstellingen gebruikt om duidelijkheid te krijgen over de verhoudingen binnen een systeem. Dit kan een familie of een organisatie zijn, maar ook je lichaam met de verschillende delen kan je als een systeem zien.
Door de delen ten opzichte van elkaar neer te zetten kun je informatie krijgen over de (bewuste en onbewuste) achtergronden waarmee een probleem, een vraag of een ziekte verbonden is.

Afhankelijke van de situatie en de hulpvraag is een combinatie van therapievormen mogelijk.

 

Voor meer informatie neem contact op.

 

Motyf Schependomlaan 17e Nijmegen
E: info@motyf.nl
T: 06 48 85 37 33
aangesloten bij: Ergotherapie Nederland