Zelf naar buiten (Karin, 46 jaar)

Toen ik tien jaar geleden een scootmobiel kreeg van de gemeente, vond ik het vreselijk. Ik wilde niet gezien worden op zo'n ding.

Omdat ik meer klachten kreeg werd ik door de revalidatie arts van de St. Maartenkliniek naar Yvon doorgestuurd. Het plan was om wat praktische problemen te bekijken en oplossingen te vinden.

Na een aantal gesprekken merkte ik hoe afhankelijk ik ben van anderen om naar buiten te gaan. Niet alleen voor boodschappen, maar ook om mijn kinderen naar school te brengen en naar zwemles. En eigenlijk wil ik zelf heel graag weer gaan zwemmen, maar ik wil niet vragen of iemand mij erheen kan brengen.

Samen hebben we een driewielfiets en een scootmobiel uitgeprobeerd en dit ging goed! Op een kleine scootmobiel voel ik me ontspannen en kan ik goed op het verkeer letten tijdens het rijden. Op een fiets moet ik mij teveel inspannen waardoor ik niet meer om me heen kijk.

Samen hebben we een melding gedaan bij het Wijkteam en hopelijk kan ik over een paar weken met mijn eigen scootmobiel naar buiten.

 

< Terug naar praktijkverhalen

Motyf Schependomlaan 17e Nijmegen
E: info@motyf.nl
T: 06 48 85 37 33
aangesloten bij: Ergotherapie Nederland